Emil De Waal+ Old News // Copenhagen Jazz Festival 2018

08 jul

08.07.2018, 19:00
140 kr. // medlemspris: 120 kr.
Emil de Waal, Nulle og hele resten af supergruppen Old News endelig i Pavillonen.

Savner du også musikken fra ‘Bennys Badekar’, ‘Gummi -Tarzan’, ‘Badminton’ og ‘En By i Provinsen’?

Med dyb rod i tradition, men samtidig med en stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig på deres andet album – som udkom juni 2017 – over elskede danske klassikere. Kompositionerne udsættes for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer. Dette skaber tilsammen unikke og moderne versioner af danske klassikere af så forskellige hjemlige komponister som bl.a. John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy og Sven Gyldmark.

Live vil Emil de Waal+ Old News også præsentere musik fra bandets debutalbum fra 2016 med musik af blandt andre Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton og Bessie Smith – den musik, Nulle spillede i sin ungdom. Bandet debuterede i 2015 til den officielle åbningskoncert på Copenhagen Jazz Festival, hvor Politiken kvitterede med fem hjerter og skrev: »Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig spændvidde. Now that’s jazz.«

Emil de Waal er trommeslager, kapelmester, komponist og producer. Hans professionelle musikerliv begyndte, da han som 20-årig i 1987 var med til at stifte fusionsbandet Bagdad Dagblad. Siden da har han samarbejdet med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre, som for eksempel ‘Det Nye Talkshow’ med Anders Lund Madsen.

Emil de Waal og Nulle har samarbejdet før, nemlig med deres prisvindende kvartet og nykomponeret musik på albummet ‘Handmade in Denmark’, der har udmøntet sig i en Danish Music Awards Jazz for Årets Jazzudgivelse (hovedprisen) og et væld af rosende anmeldelser.

Line up:

Emil de Waal (trommer)
Jacob Anderskov (keyboards, accordeon)
Randi Laubek (vokal)
Band Ane (elektronik, vokal)
Mads Hyhne (trombone)
Gustaf Ljunggren (banjo, contra alt klarinet, guitar)
Peter Rosendal (melodica, flugabone)
Elith ’Nulle’ Nykjær (klarinet)

Dørene åbnes kl. 18.00 // Koncert kl. 19.00

140 kr. // medlemspris: 120 kr.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2018

Alle koncerter under Jazz Festivalen på Karens Minde finder sted i Sct. Hans Hospitals 120 år gamle dansepavillon, der i dag står i Sydhavnen som en del af Karens Minde Kulturhus. En unik venue fyldt med atmosfære og glemte historier i træværket…