Dinner & Docs præsenterer: The Look of Silence

09 dec

Dato

09.12.2017, 17:00 til 22:00
Udsolgt
med Joshua Oppenheimer

”Længe har jeg haft lyst til at skabe et forsamlingshus, hvor filmskabere kan møde publikum i øjenhøjde og dele gode madoplevelser” - Andreas Dalsgaard (filminstruktør og medstifter af Dinner & Docs)

Dinner & Docs er et koncept der forener kulinariske madoplevelser med udfordrende film og et intimt møde med filmskaberen. Hvert Dinner & Docs-event består af en filmscreening efterfulgt af en uformel debat og snak mellem gæsterne og filmens instruktør over en lækker middag.

Dinner & Docs har huseret på Prismen på Amager, men udvider nu deres Københavner-horisont og besøger i den anledning Sydhavnen og Karens Minde Kulturhus to gange inden jul: d. 19. november ser vi Christina Rosendahls ’Idealisten’ og d. 9. december får vi besøg af Joshua Oppenheimer, der viser sin dokumentarfilm ’The Look of Silence’.

DAGENS FILM

The Look of Silence
99 min - Danmark/Norge/Finland/Indonesien/Storbritannien
Instruktør: Joshua Oppenheimer
Producer: Signe Byrge Sørensen

Om filmen:
Opfølgeren til filmen "The Act of Killing" vender blikket fra bødlen til ofret, så fokus flyttes fra den overordnede politiske arena til det intimt familiære. Gerningsmændene bag det indonesiske folkedrab går stadig frit omkring, men hvor mange og hvilke liv den enkelte gerningsmand har på samvittigheden, vides ikke altid. I "The Look of Silence" identificerer optikeren Adi den mand, som har dræbt hans storebror. Adi, som i embeds medfør kigger folk i øjnene, konfronterer broderens banemænd med deres gerninger, men kæmper samtidig med sig selv: Kan han finde tilgivelsen frem i sit eget hjerte?

Instruktøren:
Den Københavner-baseret instruktør Joshua Oppenheimer er født i Texas, USA og uddannet fra Harvard og Central Saint Martins, London.

Han står bag prisvindende film som "The Globalization Tapes" (sammen med Christine Cynn, 2003), "The Entire History of the Louisiana Purchase" (1998), "These Places We've Learned to Call Home" (1996) og en række kortfilm.

Den danskproducerede "The Act of Killing" (2012) havde officiel verdenspremiere på Toronto International Film Festival, og filmen vandt hovedprisen på CPH:DOX, en sær-Bodil samt den tværkirkelige Økumeniske Pris og dokumentar-publikumsprisen i Berlin i 2013. Oppenheimer har været seniorforsker på projektet "The Genocide and Genre Project" under UK Arts and Humanities Research Council.

Bemærk: Den efterfølgende samtale vil foregå på engelsk.

MIDDAG

Velkomstdrink: Cava

Tapasbræt bestående af: Gazpacho med peberfrugt, agurk, løg, tomat, æg og krydderurter ● Stegt reje på bund af agurk og med avocadocreme ● Bagt figen med gedeost, valnød, sirup og grønt ● Chorizo med feta og oliven ● Sprød tomat med parmesan og basilikum ● Løgtærte med persille, timian og flødeost ● Sprødstegt squash med aioli ● Svampe med hvidløg og balsamico ● Dadel med bacon ● Spanske grønne peber med havsalt ● Quesadilla med spinat og ost ● Kartoffel med creme og grønt på toppen ● Ost med druer

Dessert: Crème brûlée

Arrangementet er udsolgt

Arrangementet er støttet af Mini Dollars Puljen (Områdefornyelse Sydhavnen). 1000 tak :-)